Fordítsunk!

Teljes 1.0b nyelvi verzió a v1.0 RC4-hez

Fordítsunk!

HozzászólásSzerző: Chal Dátum: 2009. május 18., hétfő 1:56

Engedelmeddel (engedelmetekkel?) kicsit pofozgattam a hivatalos site -on a magyar nyelvi file -t, elpostoltam a módosításokat, gondolom te kapod meg Zoltán, ha jónak látod, akkor hagyd jóvá.

Igyekszem folytatni majd a dolgot, ha nem bánod. Egyelőre csak beleszagoltam :) Igazából az imént kezdtem el tesztelgetni próbavásárlásokkal a shopunkat, és ahol belefutottam valami nyelvi problémába vagy hiányosságba, már postoltam is a hivatalos lokalizációs felületen. Ahogy haladok, szépen sorban küldöm be őket.

Üdv,

--
Csaba
Chal

Re: Fordítsunk!

HozzászólásSzerző: Chal Dátum: 2009. május 24., vasárnap 23:55

Van valami fejlemény? Szívesen csinálnám tovább a munkát, de így nincs sok értelme, ha a HU nyelvi felelős(ök) kerülik a presta site -ját... :)
Srácok, rengeteg lenne még a javítani/fordítani való, mi hír?

--
Chal
Chal

HozzászólásSzerző: Marvinn Dátum: 2009. május 29., péntek 9:09

Sziasztok!
Ösztönözném a fordításokat. Aki fordítgatta magának a rendszert és modulokat elkészített, legyen kedves közzétenni.
Marvinn

HozzászólásSzerző: csiko Dátum: 2009. május 29., péntek 19:36

Sziasztok.Sajnálattal látom hogy kissé ritka a forum hsz-ek frissülése.Nagyon jo kis shop-nak tartom a prestashop-ot és ugy gondoltam érdemes foglalkozni vele.Nem találtam témát a fórumon telepittés vagy müködéssel kapcsolatban,ide irnék ha nem probléma:)Szóval az egyettlen bajom hogy nem látom át a menüjét:(Miután feltelepitettem hol hogyan és milyen sorrendben lehet terméket felvenni.Sajnos gyötrödöm vele pár napja és nem igazán megy a dolog.Próbáltam ráheggeszteni az uj verzióra a magyarittást,de sajnos nem sikerült igy majdhogynem bután allok a kihivás előtt:(Segitségetek előrre is köszönném:)
csiko

HozzászólásSzerző: bazso Dátum: 2009. június 3., szerda 22:35

csiko írta:Sziasztok.Sajnálattal látom hogy kissé ritka a forum hsz-ek frissülése.Nagyon jo kis shop-nak tartom a prestashop-ot és ugy gondoltam érdemes foglalkozni vele.Nem találtam témát a fórumon telepittés vagy müködéssel kapcsolatban,ide irnék ha nem probléma:)Szóval az egyettlen bajom hogy nem látom át a menüjét:(Miután feltelepitettem hol hogyan és milyen sorrendben lehet terméket felvenni.Sajnos gyötrödöm vele pár napja és nem igazán megy a dolog.Próbáltam ráheggeszteni az uj verzióra a magyarittást,de sajnos nem sikerült igy majdhogynem bután allok a kihivás előtt:(Segitségetek előrre is köszönném:)

Hello!

Javaslom böngészd itt a fórumot! A magyarítás feltöltésre és más adminnal kapcsolatos dolgokra találni fogsz információt!

bazso
flogg.hu
bazso
Prestashop.sk Moderator

http://www.prestashop.com/translations/

HozzászólásSzerző: zpetrasovits Dátum: 2009. június 14., vasárnap 14:57

A fordításokkal kapcsolatosan javaslom a következő felületet ahol a fordítást el lehet végezni:

http://www.prestashop.com/translations/

A fordító felületből, a beküldött fordítás automatikusan kiemelhető ha moderátor a teljes magyarítást le ellenőrizte.
Az ember ha teheti eléri, ha nem teheti kritizálja, ha még azt sem tudja: rombolja a világot...
zpetrasovits
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szogedi Dátum: 2009. június 26., péntek 17:38

Üdv!

Valaki haladt már a fordítással?
szogedi

HozzászólásSzerző: Zsolesz Dátum: 2009. július 13., hétfő 19:02

:) Nos belekezdtem a fordításba.Kis naívan elkezdtem a php-k magyarosítását.Nem is olyan sok időre leesett hogy ez nem így meg.Semmi baj nem volt addig a pillanatig mikor felmásoltam a lemegyerosított php-kat. :) Hamar rájöttem hogy az ékezetes betűk nem jelennek meg. Most várom a lehetséges alternatívákat ötleteket.
Zsolesz

HozzászólásSzerző: bazso Dátum: 2009. július 13., hétfő 20:50

A módosított php fájlokat nyisd meg például a PSPad Editor szerkesztőprogramban, majd kijelölve a teljes állományt módosítsd az oldal kódolását UTF-8-ra!
Ezután másold fel újra a szerverre felülírva a korábbiakat!
Ha már a meglévő fordításaidat nem akarod hogy kárba vesszenek!
A fordításhoz használd a presta admin felületén a Tools >> Translations menüpontot!
flogg.hu
bazso
Prestashop.sk Moderator

Re: http://www.prestashop.com/translations/

HozzászólásSzerző: Chal Dátum: 2009. szeptember 16., szerda 18:43

A fordító felületből, a beküldött fordítás automatikusan kiemelhető ha moderátor a teljes magyarítást le ellenőrizte.[/quote]

A kérdés csak az hogy, ki a moderátor. Egyszer egy éjszakán át azzal tököltem, hogy a front office -ban levő "hunglisht", helyesírási hibákat és egyebeket kigyomláljam ezen felületen keresztül, de ezek a változtatások azóta se jelentek meg. Akkor nyomoztam az ügyben hogy ki a moderátor, azt mondtad hogy nem Te vagy. Azóta esetleg kiderült hogy ki?

Van egy shopom amiben a front office es a modulfordítások majdnem 100% -osak, és nulláról csináltam őket, szerintem vállalható magyarsággal (nem olyannal mint ami a prestashop.com -ról letölthető nyelvi file -ban van. Viszont még egyszer nincs kedvem beletenni 6-8 óra munkát potyára :)
Chal

ÚJ 95% és javított MAGYAR NYELVI VÁLTOZAT!

HozzászólásSzerző: zpetrasovits Dátum: 2009. szeptember 23., szerda 22:18

Elértük a fordítás újabb fázisát: 2009.szeptember 21.

95%.

Ez mit is jelent:

100% front és back
100% menü rendszer
65% modulok

Töltsétek le bátran és teszteljétek nyugodtan!
Az ember ha teheti eléri, ha nem teheti kritizálja, ha még azt sem tudja: rombolja a világot...
zpetrasovits
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szogedi Dátum: 2009. szeptember 30., szerda 14:28

A központi fordítással én sem igazán vagyok elégedett. Sokan csak nyomják bele a "nyers" fordítást, ami felrakva az áruházba néha elég hülyén mutat a webshop megnyitásakor. Pl. a termékek listája. 1 termék, 10 termékek... vagy add to cart helyett megrendelem... Amíg ki nem cseréltem a Megrendelem szavakat kevés volt a kosárba rakott termék, mert minden látogató attól félhetett, hogy egyből meg is rendeli a terméket és aztán pedig perkálnia kell. Amióta a Megrendelem szó helyett a Kosárba szerepel az oldalakon, sokkal több a kísérletező kedvű látogató, aminek eredményeképpen 50%-kal nagyobb lett a megrendeléseim száma.

Hosszú estéket nyomtam le én is a teljes fordítás elérése érdekében. Jelenleg van egy 100% Front Office, 100% Back Office és egy 100% Modules fordításom. Kissé másképpen fordítva, mint ami a szó szerinti fordítást jelenti, de jobban illeszkedve a való életbe. Ha kell valakinek, szívesen átlövöm mail-ben.

Üdv: Ricsi
szogedi

HozzászólásSzerző: szogedi Dátum: 2009. október 7., szerda 12:06

Úgy látszik, mindenki hasznát veszi munkámnak, mert jönnek a kérések privátban. Próbáltam feltölteni a fájt, hogy a letöltést könnyebb legyen elkövetni, de sajna minduntalan sikertelenül. Következő hibaüzenetet kapon vissza a laptól:

Nem sikerült feltölteni a csatolmányt a következő helyre: ./files/409_c0e71bdb4adef0a8ac9dda8c32e0cdc6.
szogedi

HozzászólásSzerző: kutyi Dátum: 2009. december 5., szombat 0:06

Hello!
A kapcsolat oldalon a legördülő menü pontjait merre tudom átírni (webmaster, customer service)? Előre is kösz a segítséget...
kutyi

HozzászólásSzerző: kutyi Dátum: 2009. december 5., szombat 17:31

kutyi írta:Hello!
A kapcsolat oldalon a legördülő menü pontjait merre tudom átírni (webmaster, customer service)? Előre is kösz a segítséget...

Back Office >> Employees >> Contacts
kutyi

HozzászólásSzerző: zpetrasovits Dátum: 2009. december 6., vasárnap 19:40

backoffice>>>>service>>quick.....

fülek alatt soronként minden menüpont belül leforditható :)
zpetrasovits
Adminisztrátor

Vissza: Magyar nyelvi verzió